Jom Masak: Singgang Ikan Aya

ADSENSE HERE!
Ramadhan 11
menu.. request dari cik abg .. mr. husben.. simple jew.. dia nak makan budu..
yerr budu cicah ulam kangkung..hehhe

tapi nak makan budu
kena ada pelengkap kepada budu..
iaitu Singgang Ikan aya hitam..

Resepi dari mak mertua
dia yang ajar aku buat nih
senang jew.. rebus

aku pun mula2 tak berapa in' dengan rasa resepi nih
tapi bila dah lama2 ok jew..
sedap jugak.. cicahla dengan budu.. kekek


SINGGANG IKAN AYA A.K.A IKAN TONGKOL
  1. Ikan Aya/tongkol
  2. 3 keping Asam Keping .... hehhe
  3. 1" lengkuas - dihiris
  4. 1" kunyit - dihiris
  5. Garam
  6. 4 batang Cili Api
  7. Air

CARA MASAK
  1. Masukan kesemua bahan kecuali cili dalam periuk berisi air
  2. Rebus sehingga mendidih
  3. Perasakan dengan garam
  4. tutup api dan patahkan cili dalam periuk..
siap...welcome to ganu



dah kawin baru belajar makan budu..hheehe


ADSENSE HERE!

Tidak ada komentar:

Posting Komentar

Copyright © Lipstik Terbaru 2016. All rights reserved. Template by CB. Theme Framework: Responsive Design